Cuvertura cea mai draga

Dă-mi o oră liberă că știu eu ce să fac! Jumătate mă zgâiesc la ecranul laptop-ului, jumătate înnod ațe. Cam așa se vede din afară. 🙂

Păi da, mă zgâiesc la ecranul laptop-ului, dar știi ce caut și ce văd? Oh, doamne! Tipare peste tipare, culori peste culori, combinații peste combinații… Știi cum e bețivul ăla de nu se poate opri singur din băut? Nu că aș ști ;), dar cam așa îs eu cu blogurile, site-urile și tiparele de croșetat. Dau dintr-unu’ în altu’ și nu mă mai opresc… ever! Până încep să mă mănânce degetele după croșeta mea dragă, după ațele mele colorate. Și atunci dau drumu’ la înnodat!

Ei, cam așa a fost și cu proiectul ăsta de care îți spun acum. Se făcea așa… cam la mijlocu’ lui martie. Cred că era o zi din aia: nesuferită afară, dar caldă și cu miros de cafea înăuntru. Găsisem pe pagina de facebook a unei reviste de croșetat – Simply Crochet – o fotografie superbă. Nu m-am putut abține să nu o postez pe pagina mea.

5unu

De postat am postat-o, dar așa de tare îmi plăcea modelul! Aveam nevoie de acțiune! 🙂

Bianca a fost pe fază! Hahaha… Dar nu numai că a fost pe fază, a zis din prima „Vreau și eu! Mă anunți când începi, te rog”. Great minds think alike! 😉 Cu alte cuvinte, mințile luminate gândesc la fel. Deja mă imaginam înmânându-i minunăția mea croșetată! Hahaha… îți dai seama că mă gândeam direct la rezultat? Dar până acolo…

Am pornit în vânarea revistei. Aveam nevoie de tipar. Am găsit-o într-un final pe un site care comercializează tot felul de reviste online. Nici nu am mai stat pe gânduri. Mi-am făcut repede cont, am plătit online și, în nici 3 minute, aveam link-ul cu revista pe adresa mea de e-mail. L-am accesat înfrigurată și m-am înnarmat cu croșeta și un fir găsit repede la îndemână. Trebuia neapărat să încerc tiparul de pătrat folosit în proiectul ăsta minunat! …și asta înainte de a stabili cu Bianca ultimele detalii. L-am încercat! Oh, doamne! Eram de multă vreme îndrăgostită iremediabil de pătratele croșetate, dar modelul ăsta… modelul ăsta era o adevărată mi-nu-nă-ție!  Deși îl încercasem cu un fir nepotrivit – mult mai gros decât era cazul – și cu o croșetă cam groasă, neînvățată cu astfel de delicatețuri… pătratul acesta îmi promitea multe zile frumoase înainte.

5doi

Degetele mele deja simțeau cum ar trebui să fie firul care să îmbrace modelul și, mai mult, mintea deja îmi fugea direct la depozitul ăla de ațe – îți povesteam de el aici.

Și am stabilit cu Bianca o întâlnire. Așa… să mai bem un Starbucks și să punem… cuvertura la cale! 🙂 M-am dus la întâlnire înarmată cu câteva mostre de fir și de pătrate gata croșetate. Știam că am de-a face cu un om hotărât și care știe ce vrea, dar am zis că nu se face să merg nepregătită. A ales Bianca culoarea aia! Aia pe care o visam eu pentru cuvertura asta: culoarea untului. Oh! Dacă nu era conversația frumoasă și ceaiul delicios, dacă nu era seara târziu… ATUNCI fugeam la depozit să cumpăr ațele și poate că făceam o vrajă de începeam tot în același timp și lucrul. Așa eram de nerăbdătoare! 🙂

Dar au mai trecut ceva zile până să încep. Zile luuuuungi! Iar când am început să le lucrez, pătratele zic, ah, the pleasure! Nu mă mai desprindeam de ele decât cu greu. Nah, mai aveam nevoie de hrană, de apă… Și mai aveam niște bufnițe de hrănit, mai aveam un iubit bărbos de iubit, mai aveam niște ore de pilates de ținut… nah, viața nu e doar croșetă, fir și cuverturi! Și e foarte bine că nu e așa! 🙂

5patru5cinci

Ei, bine, am cronometrat tot lucrul cuverturii minunate. Au fost 127 de ore minunate! 127 de ore care aș fi vrut să nu se mai termine, deși rezultatul se întrezărea atât de frumos și de delicat!

Au fost 121 de pătrate,18 cm/18 cm fiecare. Modelul de pătrat l-am concretizat și într-un tutorial pe care îl găsești aici. Firul folosit este Cotton Gold de la Alize – 55% bumbac, 45% acrilic, lucrat în croșetă de 3 mm. Rezultatul: cuvertură de 200 cm/200 cm, delicată și frumoasă. S-a îndrăgostit de ea până și puștiul de 3 ani al Biancăi! 🙂 Și-a făcut colțișorul lui frumos însoțit și de pernuța cadou care se impunea clar la o astfel de comandă.


5opt5sapte

Ultimele retușuri le-am lucrat cât de încet am fost în stare! Îmi era tare greu să mă despart de proiect. Cel mai drag, dar și cel mai de amploare până acum.

5sase

…și iar mă zgâiesc în ecranul lap-top-ului! Ce-o mai ieși și de data asta? 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s